Program

4 september kl 10-16  Hemslöjdens dag med tema ull och lin, det finns utställare i Stadsträdgården i Uppsala. Vi medverkar med information om linföreningen och linberedning (dock ingen demonstration) – alla välkomna att titta förbi i tältet nära Flustret och prata lin.

7 september kommer studenter till Viksta traktormuseum och lär sig om linberedning och får prova på. Hör av dig till Agneta Borell om du vill vara med och hjälpa till 0702-647369, borell.u-a@outlook.com

11 september är det Kulturnatt på Disagården och vi planerar att demonstrera linberedning och låta intresserade prova. Förhoppningsvis kan vi även visa linspinning.

18 och 19 september kommer det finnas möjlighet att bereda lin i Viksta, inbjudan ska ha gått ut till alla som odlat lin i årets projekt 1kvm lin, anmälan krävs, se mera nedan.

1 kvm lin – Under 2021 finns ett nationellt projekt att odla en kvadratmeter lin och skylta upp för att sprida mer information om denna fantastiska växt och material, läs mer här: https://hemslojden.org/fa-kunskap/1-kvm-lin/

Följ projektet på Facebook 1kvmlin eller Instagram #1kvmlin

I Uppsala län är vi mer än 180 odlare. Kontaktperson i länet är länshemslöjdskonsulent Marie Fagerlind
0730-665832, marie.fagerlind@upplandsmuseet.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *